massage_handen.jpg

Ondersteuning

Massage bij kanker
Wanneer je met kanker te maken hebt, of hebt gehad, kan massage ondersteuning en ontspanning bieden.

Iedereen die met kanker te maken heeft (gehad) weet hoeveel impact dit heeft.  Je hele wereld wordt anders. Het bezoek aan ziekenhuizen, operaties, chemotherapieën en bestralingen maken ineens deel uit van je dagelijkse bestaan. Je krijgt in deze periode veel te verwerken. Je kunt je uit balans voelen, teleurgesteld zijn in je lijf, of heel hard je best doen om sterk te zijn. Ook jaren na de behandeling kun je nog last hebben van de gevolgen, denk aan spanning voor de controles, verminderde conditie of lymfeoedeem.

Een massage kan tijdens deze zware periode voor ontspanning zorgen en het herstel ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat massage voor een betere nachtrust zorgt en gevoelens als angst, pijn en stress kan verminderen. Door de aandacht en aanraking, kun je je lichaam weer als één geheel ervaren.
Niet alleen lichamelijk is er aandacht nodig. Ook geestelijk, emotioneel en energetisch zul je een weg moeten vinden om te helen. Massage helpt je om jouw veranderde lichaam en leven te accepteren.

Wat kun je verwachten?
De behandeling wordt helemaal op jou afgestemd en de fase waar je in zit. De eerste keer dat je komt gaan we samen bespreken wat wel of niet kan, wat je klachten zijn en je wensen. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je kunt ontspannen.

Ik heb na mijn HBO Beroepsopleiding in Massagetherapie een specialisatie gevolgd in “Massage en kanker”. Daarnaast werk ik als vrijwilligster bij het Inloophuis.
Massagepraktijk ErZijn is aangesloten bij de Vereniging voor Natuurgeneeskundige Therapeuten (VNT). Veel zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de behandeling.

Meer informatie kunt u vinden onder Berkel-Enschot of Amersfoort.


Ervaringen:
“Ik was vergeten dat je zo liefdevol aangeraakt kan worden.” – Anneke, 62 jaar
“Wat heerlijk om even rust in mijn hoofd te voelen.” – Gerard, 51 jaar
“Jouw massages hebben écht bijgedragen aan mijn herstel tijdens en na de chemo’s.”  - Miranda, 33 jaar