massage_handen.jpg

Zwangerschap

Massage & Begeleiding
Een zwangerschapsmassage is heerlijk ontspannend en kan verlichting brengen bij zwangerschapsklachten.

Je zwangerschap is een unieke tijd. In een relatief korte periode verandert er heel veel in je lichaam. Al die veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe wordt of last krijgt van zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid, pijn in je schouders of nek. Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel uit balans brengen. Zwangerschapsreflexologie en zwangerschapmassage kunnen bij alle veranderingen en ongemakken fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn.

Zwangerschapsmassage
De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Genieten staat voorop, voor jou én je baby. We bespreken eerst de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen. Dit bepaalt de inhoud van de massage en in welke houdingen je het beste kunt liggen of zitten. Waar nodig word je ondersteund door kussens. Deze massage helpt je onder andere om je weer fitter te voelen en het verlicht hoofdpijn, rug- of bekkenklachten. Het is ontspannen en genieten voor jou én je baby.

Zwangerschapsreflexologie
Door specifieke zones op de voeten te masseren beperk je klachten en problemen rondom je zwangerschap tot een minimum. Deze specialisatie in de voetreflexologie is bijvoorbeeld ondersteunend bij:

 aanhoudende misselijkheid
maagzuur
verkoudheidsklachten
vocht vasthouden
draaien van een stuit- of dwarsligging
weeën opwekken

De behandelingen worden als zeer ontspannend ervaren.

Massage na de bevalling
Het eerste jaar na de bevalling kan fysiek zwaar zijn. Massage kan dan vitaliserend en ondersteunend werken om sneller in balans te komen en te herstellen van de fysieke inspanning van de bevalling. Daarnaast geven wij ook cursussen babymassage

Meer informatie kunt u vinden onder Berkel-Enschot of Amersfoort.

Expertise
We hebben na onze HBO Beroepsopleiding in Massagetherapie diverse bijscholingen gevolgd waaronder Zwangerschapsmassage, Zwangerschapsreflexologie en 5-elementen voeding bij zwangerschap.