massage_handen.jpg

Massagetechnieken

Klassieke massage
Door middel van strijkingen en knedingen, wordt er vooral invloed uitgeoefend op de spieren.

Klassieke massage laat spanning en ontspanning ervaren.

Energetische massage
Deze massage richt zich vooral op het energieniveau i.p.v. op spieren en bindweefsel. Het is een zachte massage met veel strijkingen. Het gaat vooral om lichaamssensatie ervaren zoals warmte, kou, pijn, stroming, ruimte, tintelingen, etc. Energetische massage maakt bewust van energie die al dan niet stroomt en van mogelijke blokkades.

Chakramassage
Volgens de oosterse geneeskunst zijn er in het menselijk lichaam 7 energiepunten. Deze punten liggen op een lijn die loopt vanaf de bekkenbodem langs de wervelkolom naar de kruin. Bij de chakramassage wordt zowel voor als achterzijde met zachte cirkels gemasseerd.

Chakramassage heeft diepe ontspanning en kan zijn uitwerking zowel op het lichamelijke, fysieke als mentale vlak hebben.


Voetreflexzonemassage

De voetreflexologie werkt vanuit het principe dat het hele lichaam weerspiegelt wordt in de voeten. Zo is elk orgaan, spier, bot en lichaamsdeel terug te vinden op de voet. Massage van de voetreflexzones beïnvloedt dan ook het hele lichaam. Voetreflexmassage laat de balans/onbalans in het lichaam ervaren en de verbinding tussen hoofd en lichaam, tussen denken en voelen.

Metamorfosemassage
Metamorfosemassage is een heel zachte vorm van aanraken van alleen de voeten, de handen en het hoofd. Metamorfosemassage werkt ondersteunend in periodes van veranderingen zoals echtscheiding, verhuizing, verandering van (werk)omgeving. Daarnaast kan deze massage gegeven worden aan mensen die (terminaal) ziek zijn.


Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is een bijzondere massagevorm die gekenmerkt wordt door een techniek van zacht schudden, wiegen en stretchen en uitnodigt tot diepe ontspanning en loslaten. Tijdens het pulsen lig je gekleed op de massagetafel.

Holistic Pulsing kan inzicht geven in eventuele blokkades in het lichaam.

Ontspanningsmassage
Een massage puur en alleen gericht op ontspanning kan uiteraard ook. Heerlijk even tijd voor jezelf, je lichaam laten verwennen met bijvoorbeeld een warme aroma-olie of liggend op een warmwaterkussen een massage ontvangen. Even helemaal nergens aan denken en je hoofd leegmaken. Ook daarvoor kun je terecht. 
Let wel: de kosten voor een ontspanningsmassage komen niet voor vergoeding in aanmerking.