Wat is massagetherapie?
Een massagetherapeut is een masseur die zich gespecialiseerd heeft in het geven van therapeutische behandelingen.
Mijn therapeutische massages richten zich niet alleen op de spanning en ontspanning van spieren, maar juist ook op de geestelijke (ont)spanning.
Mijn manier van masseren is rustig, met alle aandacht voor jou. Zodat jij contact kunt maken met zowel je lichaam als met je gevoel.
Tijdens mijn Hbo-opleiding is er onder meer aandacht besteed aan de volgende vakken: medische basiskennis, anatomie, diverse massagevormen, gesprekstechnieken en therapeutische vorming.
Holistische visie
Daarbij kijk ik holistisch, dat wil zeggen dat ik lichaam en geest als één onderdeel zie die elkaar onderling beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een voetreflex-massage om hoofdpijn te kunnen behandelen. Of aan massage in combinatie met het aandacht schenken aan ademhaling en piekergedachten, om vermoeidheidsklachten te verhelpen.
Voelen wat er gebeurt in je lichaam is hierbij leidend, bijvoorbeeld of je spieren aangespannen zijn of ontspannen, wat er gebeurt in je lijf bij een bepaalde emotie of gedachte, en hoe je daarmee om gaat.
Massagetherapie nodigt uit tot bewustwording en zelfonderzoek.
​
Lekker in je vel
Massagetherapie valt onder de natuurgeneeswijzen, ook wel als complementaire of alternatieve geneeswijze aangeduid. Dat wil zeggen dat ze het zelfregulerende vermogen van het lichaam z’n werk laat doen. Massagetherapie kan je helpen beter de signalen van je lichaam te interpreteren. Want als je jezelf begrijpt, aanvoelt en weet wat je energie geeft, kun je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel komen te zitten.
​
In mijn behandelingen maak ik gebruik van verschillende massagevormen en -technieken zoals klassieke massage, energetische massage, manuele lymfedrainage, bindweefselmassage, holistic pulsing, voetreflexologie, chakramassage. Precies dat wat bij je past op dat moment, combineer ik in de behandeling.
​
Massagetherapie kan ingezet worden op verschillende momenten. Bijvoorbeeld als je (chronische) klachten hebt, als je zwanger bent, als je om de een of andere reden niet lekker in je vel zit, of vanuit een wens tot persoonlijke ontwikkeling en groei.
​